taam1

About me

Mijn naam is Tamar Vedder en rijdt al jaren BMX. In 2014 werd ik in eigen land Wereldkampioen bij de Women 17+. Mijn doel is om op dat niveau terug te komen. Na een niet al te goed verlopen seizoen, heb ik aan het eind van het seizoen 2015 besloten om voor mezelf te gaan rijden. Ik ben lid van KWC Kampen.

Werk en Opleiding:
In juni 2014 ben ik afgestudeerd aan de Landstede te Zwolle als Bewegingsagoog en Fitness Trainer A. Per oktober 2014 ben ik met plezier gaan werken bij Goedzorg fysiotherapie. Naast mijn werk ben ik heel druk met topsport, BMX/fietscross.

Naast interesse in orthopedische problematiek en de wetenschap heb ik eveneens grote affiniteit met sporters en sportgerelateerde problematiek. Het begeleiden van geblesseerde sporters richting volledige sporthervatting door middel van een individueel sportspecifiek revalidatietraject geeft mij dan ook veel voldoening. Ik ben gek op sport/bewegen, en help graag mensen met het verhelpen van hun blessures en/of bewegingsbeperking. Verder help ik graag bij de ontwikkeling van de patiënten.

Sponsoring:
Om mijn doelen dan ook na te streven, ben ik altijd op zoek naar mensen die mij hierbij willen helpen. Dus mocht je interesse hebben om mij te helpen/sponsoren, neem dan contact met mij op via: tamar.vedder@gmail.com

 

Wat is BMX:
BMX of fietscross is een extreme sport en is een olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross).

BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het ontstond uit de motorcross, waarbij men met een motorfiets over zanderige en heuvelige terreinen reed. Fietscross, zoals de sport in Nederland genoemd wordt, is als georganiseerde sport ontstaan in het begin van de jaren tachtig. De sport heeft tot midden jaren tachtig een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor waren er wereldwijd diverse BMX-teams actief, zoals Hutch, Redline en Mongoose.

Tegenwoordig bestaat de sport uit zes disciplines met drie verschillende typen fietsen.

Fietscross:
Een wedstrijd op een gesloten parcours om het snelst de finish te halen. Dit parcours begint bij een starthek om vervolgens technisch over bulten en door bochten te gaan, om zo de finish te kunnen halen. Deze wedstrijd wordt verreden in drie manches (rondes) om genoeg punten te verzamelen om door te gaan naar de kwartfinale, halve finale en ten slotte de finale. In de finale rijden maximaal zes tot acht rijders. Deze discipline vereist vooral een combinatie van techniek en conditie.

BRON WIKIPEDIA: https://nl.wikipedia.org/wiki/BMX